Muzycznie zakręceni

fot. internet

W dzielnicy Warszawy Włochy są wyjątkowe warsztaty muzyczne. Pierwsze muzyczne warsztaty integracyjne z osobami z autyzmem. Działamy z inicjatywy oddolnej ze społeczną odpowiedzialnością . Warsztaty które warto wspierać. Zapraszamy Państwa do obejrzenia naszego radosnego filmu o tym jak razem z młodymi osobami ze spektrum autyzmu integrujemy się w społeczności lokalnej by rozwijać swoje pasje. Za miesiąc dajemy koncert razem z Zespołem Zejman i Garkumpel w Okęckiej Sali Widowiskowej , aby pokazać , że oddolna inicjatywa aktywnych mieszkańców może być przydatna społecznie i rozwiązywać problem wykluczania społecznego dorosłych z autyzmem, pozostawionych po zakończeniu edukacji samym sobie, w rodzinach, bo nie ma dla nich ani ofert pracy ani zajęć pomagających by żyli samodzielnie. A wiele osób ze spektrum autyzmu samodzielnych nie jest, bo nie mogą być ze względu na zaburzenia. Jak przestanie się już być dzieckiem, ma się 20 lat, to przyszłości nie ma w tym temacie .( rośnie liczba dzieci z autyzmem, a ich edukacja często jest nieefektywna do wymagań samodzielnego dorosłego życia . Potrzeba akceptacji, wiedzy i zrozumienia.). Staramy się pomóc tym ,co lubią śpiewać , razem z grupie robić coś fajnego i pożytecznego. Poprosimy o udostępnianie i wspieranie tej ważnej inicjatywy. Z góry dziękujemy za taką formę pomocy, która nic nie kosztuje.

Zobacz więcej: